Okcategoryrad

Hur man håller kärlek och värme i ett förhållande för alltid

”Du blev förolämpad av en slarvig fras – säg mig!”

Har du någonsin träffat sådana par, utåt perfekt: de bor tillsammans länge, lever utan gräl, höjer utmärkta barn, håller en hög position, går till havet varje år, ser efter deras utseende, klär sig med en nål? … Men det är värt att röra dem närmare, då du blir besviken ser du att den här ideala bilden inte alls handlar om lycka, absolut inte om livet och inte bara om kärlek.

Julia Levkovskaya

Familjeterapeut, gestaltterapeut, målsättningscoach, grundare av självhjälpsappen för kvinnlig HLP, expert och författare till en relationsblogg.

Att i deras ”rätta” lägenhet är allt så rent och sterilt att det inte finns någon plats för levande människor, och i deras hjärtan är allt så kallt och likgiltigt att det inte finns plats för vanlig mänsklig intimitet. De kommer inte att berätta för varandra: Jag älskar, jag saknar, jag blir arg, jag blir irriterad, jag oroar mig, jag är orolig, jag är rädd, jag är sjuk, jag gråter … Allt är äckligt jämnt, lugnt och dött med dem. Både i själen och i förhållandet.

De är bara främlingar som är förknippade och vanligtvis fortsätter att leva under ett, om än vackert, tak..

Så här förstår jag ett förhållande som har överlevt dess användbarhet, för deras känslor har länge försvunnit, och deras hjärtan har svalnat, och tillsammans behåller de bara gemensamt förvärvad egendom och barn …

Varför händer det att sådana nära människor vid ett tillfälle blir absolut främlingar??

Eftersom ofta partner helt enkelt slutar vara sig själva i ett förhållande och glömma bort att du måste vara uppriktig och verklig.

Är det möjligt att undvika detta? Mitt svar: ja, det finns chanser! Nu ska jag berätta hur du gör det.

Det viktigaste är att du ska lära dig att berätta för en person om dina önskningar och ge honom möjlighet att älska DIG, och inte en uppfunnen och bekväm bild för alla!

till exempel, när din partner entusiastiskt berättar något för dig och du snabbt måste svara på ett extremt viktigt samtal, var inte rädd att be honom att pausa och fortsätta samtalet senare. Så det blir bekvämare för båda – du kommer att svara och kommer att kunna fortsätta dialogen. Ni ska må bra och vara lätta tillsammans, och för detta måste ni prata med varandra!

Du blev förolämpad av en slarvig fras – säg!

Du tyckte inte om hur han uppförde sig i någon situation, förklara varför.

Du vill prata om dina känslor – prata även om det verkar för dig att det inte är rätt tid. Detta hjälper dig att undvika gräl och oenigheter i ditt förhållande. Lita på mig det fungerar!

Försök att alltid diskutera allt med din nära och kära, prata om dig själv, dina känslor, åsikter och preferenser. Samtidigt intressera dig för hans liv. När allt kommer omkring är det så viktigt alltid, genom åren, att lära känna varandra. Det här är intimitet!

Försök att lyssna på dig själv och ditt hjärta i allt. Tyst inte om dina känslor, behov och önskningar. Kom ihåg att din nära och kära alltid kommer att förstå och stödja. Det viktigaste är att det ska vara verkligt. Var dig själv, var inte rädd för att visa ömhet i ett förhållande, och då kommer din kärleks eld aldrig att släcka!