Okcategoryrad

Personlig erfarenhet: 9 sätt att sluta lida av ditt ex

Innehåll

Hittade svaret hur man limer ditt trasiga hjärta.

I motsats till vad många tror är trasiga hjärtan inte bara för dem i relationer. Ett svek mot en vän, en familjekonflikt, en älskades avgång eller bara en känsla av att vara vilse i livet kan bryta ditt hjärta. Ett brustet hjärta är inte bara en känslomässig kamp utan också en fysisk. Studier har visat att våra hjärnor registrerar känslomässig smärta från allvarliga upplevelser på samma sätt som fysisk smärta – det är därför du kan känna att du har ett riktigt hål i hjärtat eller att det slits sönder..

Vi kände alla åtminstone en gång att vårt hjärta var trasigt. Men det finns sätt som kan hjälpa dig att läka dig själv..

Tankekatalogens Lily Lowe delade dem generöst.

1. gråta.

Under lång tid var jag övertygad om att gråt är en manifestation av svaghet, och svaghet är det sista jag skulle vilja visa i mitt liv för någon. I flera år har jag hållit fast och försökt att inte visa andra känslor än lycka. Det var något. Jag blev så besatt av att behålla bilden att jag började vara stolt över den. Jag skrattade inåt när människor inte kunde se mer än de fick. Min lycka var inte alltid något överdrivet – det var många gånger när allt var på riktigt. Men jag insåg att det blir svårare för allmänheten att upprätthålla denna förmodade lycka, särskilt när du inte känner det. Det tog mig ett tag att inse hur långt jag hade kommit: ögonblicket kom när jag inte längre kände igen mig själv. Att låta mig gråta när det behövs är ett av de första stegen jag borde ha tagit. Tårar gjorde att jag kunde riva mig och verkligen tänka på hur jag kände mig just nu. Gråt fick mig att känna känslor som skiljer sig från lycka. Det var tack vare gråt att jag blev mer mänsklig igen. Gråt betyder på sätt och vis rensning, det är med sin hjälp som uppdämda känslor kan släppas..

2. Säg det.

Jag var så upptagen med att berätta för mina vänner om mina problem att jag slutade besluta att inte berätta för någon alls. Jag var orolig för att de skulle vara mycket oroliga för mina problem, så jag kunde inte tänka mig något bättre än att sarkastiskt skämta om min kamp med omständigheterna och gå vidare..

Och här är jag, och jag vill säga att ett av sätten jag fick över min sorg var att prata om det. När en person går igenom ett uppehåll tar han också på sig fysisk aktivitet. Och denna belastning räddade mig till viss del. Träning gav mig möjlighet att prata om hur jag kände mig, och det blev klart för människor att inte allt var så bra med mig. Men jag skulle inte ha tagit mitt fysiska tillstånd till den nivån. Jag kunde bara prata om vad jag går igenom. Det var inte fysisk smärta som räddade mig, utan förmågan att prata om hur jag mår – det var det som hjälpte mig att gå vidare..

3. Förlåt.

Jag vet att du måste fråga: varför? Varför är detta så viktigt? Kan jag inte bara hata den här personen och fortsätta med mitt liv?

Förlåtelse är ett av de största och viktigaste stegen jag någonsin har beslutat att ta. Missförstå mig inte, förlåtelse (både idén och faktum) gör ont i helvetet. Förlåtelse är inte så lätt som det kan tyckas. För att inte nämna, kanske du försöker göra detta i en tid då din självkänsla har nått sitt historiska minimum. I motsats till tron ​​att förlåtelse tillåter den andra personen att komma undan med det, är förlåtelse faktiskt det bästa beslut jag någonsin har fattat. Jag kunde gradvis komma överens med vad som hände, komma överens med deltagarna i negativa händelser och viktigast av allt – komma överens med mig själv. Jag kunde göra detta för att jag visste att jag var driven av sann kärlek. Därför gjorde jag allt jag kunde för att leva på, utan att ångra det förflutna. Hat kan helt enkelt inte vara till nytta, särskilt inte på lång sikt. Bättre gör förlåtelse för att hjälpa dig att stänga alla frågor.

4. Investera energi i hobbyer.

Jag kommer inte ljuga om jag säger att den tid jag hade kvar hjärtskadad var en av de mest produktiva tiderna i mitt liv. Jag gjorde allt som var intressant för mig, jag deltog överallt och i allt. Det var vid den här tiden som jag försökte förstå mig själv vem jag är, trots all smärta som jag var tvungen att uthärda. När något stort händer i ditt liv kan du befinna dig högt över marken, flyta mållöst och ifrågasätta allt du någonsin har trott på. Du kanske känner dig vilse, du kan vandra. Och samtidigt kan du se till att det här steget blir den högsta punkten i din tillväxt. Jag kämpade mitt lidande och lade mer och mer av min energi på att ta reda på vem jag var och vem jag skulle vilja bli..

5. Träffa vänner (även om du inte vill).

När du känner att ditt hjärta har gått sönder kommer det att finnas en stark önskan att isolera dig från alla. Detta är en evig intern kamp: stanna hemma med glass och titta på YouTube eller gå på bio med vänner. Du vill undvika människor eftersom du inte vill visa dem den värsta versionen av dig själv. Att ligga under täcket och gråta över det som hände är helt normalt. Men att stanna kvar i detta tillstånd och undvika att lösa själva situationen är redan ett misstag. Att gå ut med nära vänner kan inte bara vara trevligt utan också användbart: du kommer att ha det bra och få en viss dos terapi, för med dem kan du tillåta dig att prata om problemet och börja lösa det med deras stöd..

6. Förbättra dig själv och återställ förtroendet

Radikala omvandlingar händer vanligtvis för människor som försöker reparera sitt trasiga hjärta. Alla är bekanta med hårfärgsförändringar, nya frisyrer, oändliga träningspass i salarna och arbeta på din kropp. Perioden med djupa känslor kan också kallas en period av nya upptäckter, det här är den bästa tiden att arbeta med dig själv. Oavsett om det är ett nytt tänkesätt, en ny hobby, ett nytt schema, är du redo att göra vad som krävs för att återställa det förtroende som din upplösning väckte..

7. Uttryck din ilska genom sport.

Som tonåring upplevde jag ofta okontrollerbar ilska. En av mina familjemedlemmar gav mig en slagsäck för min födelsedag. Även om jag inte hade någon ordentlig fysisk träning blev boxning då och då min tröst och hjälpte till att frigöra min ilska. Varje slag jag gjorde tycktes kompensera för alla ord jag ville säga högt. Som någon som skriver från tidig ålder visste jag att mina ord väger mycket. Så jag försökte hålla munnen otaliga gånger. Min ilska hade avtagit när jag hällde all min energi på boksäcken. Ibland började jag gråta, och det hjälpte mig att uttrycka hur jag kände det, även om jag inte kunde säga om det. Boxning var ett bra sätt att släppa all ånga och aggression. Det är vetenskapligt bevisat att både boxning och sport i allmänhet bidrar till att stärka mänsklig mental hälsa.

8. Fördjupa dig i musik

Musik har räddat mig i många situationer. Rytm, texter, känslor i en sång … Musik har alltid varit min personliga källa till tröst. Musik har en magisk egenskap – den kan beröra själens strängar och skapa en viss känslomässig bild.

Jag har haft flera spellistor sammanställda från många olika tider i mitt liv. När jag gick igenom en upplösning hade jag en egen spellista. När jag försökte tvinga mig själv att krypa ut ur mörkret hade jag min egen spellista. När jag inte längre kände kärlek för det jag gjorde snubblade jag på en ny grupp och skapade en ny spellista. I den inkluderade jag låtar som är associerade med mig. När jag lyssnade på dessa låtar kände jag mig lugn – jag var inte ensam. När jag tittar över dessa spellistor efter ett tag påminner de mig om olika stadier i mitt liv. När allt kommer omkring kunde jag slåss, även om jag inte ens förväntade mig att jag kunde göra det.