Okcategoryrad

Sex på morgonen, eftermiddagen eller kvällen – vilken är mer användbar?

Varför våra biorytmer påverkar intimitetens kvalitet, fick kvinnodagskorrespondenten reda på det och talade med sexologer.

Ofta på kvinnoforum kan du hitta ämnen från kategorin ”Min man vill på morgonen, men jag inte. Du måste lägga dig och uthärda. ” Faktum är att ofta missförhållandet mellan sexuella aktiviteter kan leda till disharmoni i parets intima relationer. Många tjejer vaknar upp, är helt enkelt komplicerade om andningens stillhet och andra kroppsdelar och strävar därför efter att komma in på toaletten först och först då att se ut som helt beväpnade inför sin partner. Det är bra om ni efter alla ritualerna inte är sena till jobbet och har tid att njuta av varandra. Men tänk om du redan står upp klockan 6 på morgonen? Även det snabbaste könet tillsammans med en andra dusch tar minst en halvtimme för två.

Förresten, många tjejer gillar inte sex på morgonen också för att de, efter att ha vaknat, måste lösa några fysiologiska behov, men det är pinsamt att berätta för killen om det. Så det visar sig att bara han får glädje. Och inte konstigt, för det är på morgonen att koncentrationen av testosteron hos män helt enkelt går utanför skalan och överstiger den genomsnittliga dagliga takten med en och en halv gång. Men kvinnliga hormoner slumrar nästan fram till middagstid..

Ja, på morgonen har männen utmärkt erektion, vilket är en synd att inte använda. Men själva vägrar de ofta morgonövningen. Många killar i tidig tid är fokuserade på att planera dagen: logistiken för resor, årsredovisningen, glöm inte gåvan till svärmor och betala för verktygen … Det är extremt svårt att få din älskade till orgasm med ett huvud fullt av planer!

Men det finns också direkt motsatta åsikter. Ett exempel från samma forum: ”Mitt kräver sex sent på kvällen när jag inte längre kan ge eller få glädje. Hur kan jag förklara att jag vill ha honom, men just nu är det bättre att sova och flytta sex till morgonen? ” Intressant är att kvällen minskar nivån på könshormoner hos både män och kvinnor. Men män kan återhämta sig inom ett par timmar efter jobbet, och en kvinna kommer att återfå sexualitet tidigast 22:00.

Lyssna på sexologer som tror att den mest bekväma och produktiva tiden att ha sex är, konstigt nog, dagen! Det vill säga från 11:00 till 17:00 när vi är på jobbet. Så kära älskare, bjud in varandra oftare till middag och låt sex på dagen vara en slags efterrätt..

Men detta är naturligtvis inte ett universalmedel, många faktorer påverkar libido. Och framför allt de emotionella och fysiska komponenterna. Om en person lider av kronisk sömnbrist eller fått en påminnelse från chefen, är det osannolikt att han just nu kommer att visa ett obegränsat begär för sex..

– Ofta föredrar män sex på morgonen, fysiologi fungerar här – den högsta testosteronnivån är på morgonen, säger psykolog-sexolog Olga Akimova. – För kvinnor handlar sex inte om att sova utan om relationer. Det sägs att för en kvinna börjar sex 24 timmar före sex. Det vill säga en man måste börja ”spilla” en kvinna i förväg, så att hon på kvällen har tid att ställa in och värma upp. Teknik är inte det viktigaste här..

Även om partnern gör allt rätt gör det honom inte till en bra älskare. Tvärtom kan en kvinna i processen svalna helt. Naturligtvis borde en man veta hur, men samtidigt inte hängas på instruktioner. Instruktionssex är träning. Bra sex har alltid mycket spontanitet och lekfullhet, naturlighet. Och i stort sett, när tornet rivs bort från en partner, är alla konventioner inte viktiga alls. Du kan inte lära dig de tre kronorna och träna dem exakt klockan 5:30 på morgonen och sedan vänta på det här jordiska nöjet. Allt är för korrekt – från huvudet, och rationalitet är ett hinder för sex. Sex är känslomässiga strömmar, inte sinne.

För harmoni är naturligtvis den yttre miljön, ålder, konstitutionella egenskaper, sociala förhållanden viktiga. Lusten beror också på biorytmer – det blir svårt för en lärka och en uggla att komma överens i alla avseenden, inte bara i sex. Kryddig detalj: I PMS tenderar kvinnor att tappa sin libido alls. Under menstruationen är de mer eller mindre smidiga och bara några dagar innan en ny cykel börjar börjar de brinna av passion. Tja, ungefär ålder: män är hypersexuella tills de är 25 år gamla, efter att de har lugnat sig lite, men damer, tvärtom, upp till 35 år kan leva lugnt och inte uppmärksamma dessa behov, men då börjar de vara aktiva.

– För en man beror allt på temperament och libido, – kommenterar psykolog Tatyana Kravchenko. ”Vissa människor vill och kan göra det två gånger om dagen, medan det för andra räcker en gång i veckan. Jag kommer också att säga att det på förhand inte finns några kalla kvinnor, det finns kvinnor som inte har undersökt sig själva eller har lagt någon form av psykologiska hinder. Tyvärr är många uppvuxna att tro att det är synd att ha kul och visa det. Därför är prioriteten för dem människans tillfredsställelse, och detta är i grunden fel. Kvinnor, leta efter och avslöja dig själv, ha kul i sex, då kommer du att förstå att olika bioritmer i sängen lätt kan övervinnas, och inte bara anpassa sig till den utvalda och uppfylla hans önskningar mot din natur.