Okcategoryrad

33 saker du aldrig ska skriva om via SMS

Även om du är ett stort fan av korrespondens, bör du definitivt glömma bort det..

Under det senaste decenniet har meddelandets popularitet skjutit i höjden. Enligt uppgifterna skickar människor cirka 26 miljarder SMS per dag. Det är ett enkelt, snabbt och roligt sätt att kommunicera, men det är farligt att skicka meddelanden. Folk pratar om något seriöst via SMS, men det finns saker som bara behöver sägas personligen. Därför står vi inför många situationer där meddelanden inte är rätt val. Här är 33 saker du aldrig ska sms om.

”Jag var otrogen mot dig”

Det spelar ingen roll om det skrevs i panikögonblicket eller om det var en noggrant formulerad förklaring. Att berätta för din partner om fusk via SMS är en dålig idé. ”Detta är en allvarlig fråga och bör diskuteras personligen. Du kan inte veta exakt var din partner kommer att vara när han läser meddelandet, och detta kan chocka honom kraftigt. Ditt bedrägeri var en manifestation av respektlöshet, så förvärra inte situationen genom att rapportera detta via SMS, ”råder äktenskapsrådgivare Shelley Kessinger.

”Jag är ledsen att jag lurade på dig”

När du verkligen försöker be om ursäkt för något seriöst, kom ihåg att sms inte är det bästa sättet att göra det. ”Texten nedvärderar ursäktets uppriktighet fullständigt. Bättre berätta allt personligen, rekommenderar familjeterapeut Elizabeth Goldberg.

”Vi måste dela”

Du måste alltid dela under ett personligt möte. Om du har ett seriöst förhållande men känner att du vill avsluta det ska detta aldrig göras via SMS. ”Att bryta upp med någon är enligt uppgift det råaste sättet att avsluta ett förhållande. Detta är mycket förolämpande och smärtsamt. Denna situation kombinerar smärtan av ett uppbrott och frustrationen över att välja ett så fegt sätt att göra det, säger expert Marianne Parker..

”Jag lovar att jag kommer att förändras”

Detta är ett meddelande där du lovar absolut alla förändringar: till exempel att du kommer att sluta dricka alkohol, bli mer punktlig eller till och med bara försäkra att du nu definitivt inte kommer att glömma att ta ut papperskorgen. Texten som du kommer att ändra kommer sannolikt inte att övertyga den andra personen om din uppriktighet. ”Löften är bara värdefulla när en persons beteende förändras. Säg om det personligen och bekräfta sedan orden med handlingar. SMS är feghet och brist på allvarliga avsikter. Man får en känsla av att orden själva är tillräckliga för att lugna personen, och det är mycket förolämpande, säger Goldberg.

”Jag är gravid!”

När det gäller människor som inte är i din nära sociala krets kan det även vara ett lämpligt sätt att dela de här goda nyheterna med att publicera på Facebook i en sådan situation. Men nära människor, och särskilt din utvalda, måste berätta sådana saker personligen. ”Att höra nyheterna om att din fru eller flickvän är gravid är ett ögonblick som du kommer ihåg för alltid. Detta är inte att säga att det inte alls är tillåtet att rapportera detta via SMS, det är helt enkelt inte det bästa sättet, säger Kessinger. Vänta tills du kan se dina nära och kära!

”Kan jag få en löneökning?”

Nu finns det ett stort antal plattformar genom vilka kommunikation på jobbet utförs med hjälp av meddelanden. Du måste dock komma ihåg att du inte ska lösa allvarliga affärsproblem med dina överordnade via SMS. ”Du kan ta en ledig dag eller gå på sjukfrånvaro via SMS, men du kan inte skriva till dina överordnade om en löneökning. Undvik dessutom vanan att ordna online. Personlig interaktion är nödvändig, annars kan du bete dig oprofessionellt, säger etikettexpert Lisa Grotz.

”Du kommer inte att tro vad jag just hört”

Skvaller om medarbetare är en annan sak du bör undvika när du kommunicerar via SMS. Du ska inte göra detta i allmänhet om du vill att de som du arbetar med ska respektera dig och inte undrar vad du säger om dem bakom ryggen. ”Skvaller om dina kollegor talar mer om din karaktär än karaktären hos den person du diskuterar. Din text kan visas för andra på några minuter. Du kanske tror att det var en enkel, ofarlig kommentar, men det kan alltid bli ett vapen som används mot dig, säger Parker-direktör Bonnie Tsai..

”Här är mitt försäkrings- / kreditkortsnummer.”

Ge aldrig, konfidentiell information via SMS. Detta inkluderar social trygghet, kredit- eller vanliga bankkortnummer och annan personlig information. ”Hackare kan enkelt komma åt din information eller enhet utan din vetskap och tillstånd”, varnar Tsai..

Foton av intim natur

De flesta av oss är kloka nog att inte skicka intima bilder till en ny bekant på Tinder. Även bilder som skickas till dem som vi litar på villkorslöst kan stulas och användas utan vårt samtycke. Enligt Grotz ska du inte skicka dina uppriktiga bilder till någon..