Okcategoryrad

7 tecken på att han använder dig och du märker inte

Innehåll

Sorgliga klockor att vara uppmärksamma på …

När ett par upprätthåller en balans mellan ”ta” och ”ge”, kan förhållandet kallas friskt. Om det finns en övervägande mot ”ta bara” är det värt att överväga om allt är i ordning i ditt förhållande eller om det är dags för en förändring. Tänk på sju situationer där din partner använder dig..

Anna Sukhova

1. Du löser din partners problem hela tiden

Han behöver oändligt något från dig. Du försöker göra mer och mer. Partnern får dock inte tillfredsställelse, oftast tar han all din hjälp för givet. Ibland, efter att ha kommenterat att du inte har gjort något speciellt.

2. Din partner är alltid upptagen för dig.

Du känner dig ur prioritet hela tiden. Arbete, fiske, affärer, sport – allt detta är viktigare än att träffa dig. Du lever med ständiga förväntningar. Hypnotisera telefonen. Och om och om igen blir du avvisad. Och planera om planer, avbryta möten, även utan varning.

3. Sex är det enda som för dig närmare och skapar en illusion av ett förhållande

Du är inte förtrogen med hans liv, du har inga gemensamma planer, du är inte bekant med hans vänner, släktingar. Men du lurar dig själv att du är i ett förhållande, ”han är just den typen av person.” En kvinna verkar ha en oöverensstämmelse – i sex är han henne och med henne, men i vardagen är han inte alls. Detta förvirrar en kvinna genom att manipulera sina känslor..

4. Du betalar hela tiden för allt själv

Du går in i hans position, förstår du. Först händer det omärkligt och det verkar som ”det finns inget speciellt med detta”, i framtiden kontrollerar han dina inkomster och utgifter. Och han använder ditt kort. Att göra anspråk på att du tjänar lite eller spenderar pengar på fel plats, och han vet bättre hur du ska kassera dina pengar.

5. Han sätter dig ständigt under emotionell stress och du är under psykologiskt tryck.

Du känner dig skyldig hela tiden – antingen för att du inte ser så ut, eller för att du säger fel eller fel sätt. Det kommer definitivt att finnas en anledning till din ”uppväxt”. Huvudidén är ”han vill ha det bästa”, ”han bryr sig så mycket om dig” och ”ingen kommer att berätta detta utom mig”.

6. Partnern ignorerar semestern och ger dig inte ens symboliska gåvor

”Det är inte en gåva utan uppmärksamhet” och du får inget från din partner och du räknar inte ens med någonting. Han är helt enkelt likgiltig för dina känslor och därför gör du dig glad på din födelsedag, nyår, 8 mars ingår inte i hans planer. Dina önskemål ignoreras, och om du pratar om några förfrågningar blir du omedelbart en ”merkantil person” som bara söker materiell vinst.

7. Han är avundsjuk på din framgång och förmögenhet.

Han irriteras av uppmärksamhet och elementär artighet från andra människor till dig. Och detta är inte svartsjuka alls. Detta är en rivalitet. Han ser inte kvinnan han älskar i dig. Du är bara tillfredsställelse av några av hans behov – ekonomiska, sexuella, känslomässiga. Och han har inte för avsikt att uppriktigt stödja dig och hjälpa dig i dina framsteg mot framgång. Dessutom förväntar han sig att hans kritik helt enkelt är nödvändig för dig. Och ”han är mycket mer framåtblickande än du.” Du är ”helt dum” och vet inte hur du ska hantera ditt liv. Han vet bättre hur du lever, vad du ska sträva efter. Och när du börjar förklara och ange fakta blir allt till en skandal: ”Du lyssnar inte på någon annan än dig själv!”, ”Du tar aldrig hänsyn till min åsikt” och ”Du är inte kapabel till någonting, jag vet bättre att du kan och hur, det är inte ens värt att starta det här och komma in i det ”.

Om du lever ett sådant liv slösar du bara bort dig själv och din tid på en person som inte älskar dig, inte uppskattar, inte värdesätter dig. Och du kan hitta tusentals ursäkter för hans beteende så mycket du vill, hänvisa till det faktum att du inte kan ändra någonting, ”det här är sådan kärlek.” Det här är inte kärlek. Kärlek är en ömsesidig känsla. Vad som får dig att vilja vara runt någon som behandlar dig ovärdigt kallas emotionellt beroende. Vilket görs bäst med en specialist för att övervinna alla dessa manipulationer av partnern och hans emotionella tryck.